sâmbătă, 25 iunie 2011

Dolores Hart, de la un «star» de cinema la mireasa lui Isus Cristos

Toate poveştile despre vocatii sunt frumoase, pentru că toate sunt poveşti de iubire. Totuşi, unele dintre ele stârnesc mirarea pentru că este vorba de persoane faimoase.

Dolores Hart era un tânăr «star » de la Hollywood, frumuseţea ei atrăgea o mulţime întreagă de oameni la box-office-ul din cinema, iar cineaştii erau gata să-i plătească munţi de bani doar pentru a juca în filmele lor. Succes, bijuterii, plăceri, divertisment...aproape tot ce şi-ar putea dori mondenii. Vanitas vanitatum, vanitatea vanităţilor, totul este vanitate, exceptând să-L iubeşti pe Dumnezeu şi doar Lui să-I slujeşti. Bunurile acestei lumi nu pot umple inima oamenilor care e creată doar pentru a-L iubi pe Dumnezeu şi neliniştită e până ce nu se odihneşte în El.

Sfânta Fecioară, care e mijlocitoarea tuturor harurilor, veghea asupra lui Dolores, şi Mântuitorul Divin o dorea ca şi o castă mireasă de-a Sa. Tânăra actriţă blondă a jucat rolul Sfintei Clara într-un film despre Sfântul Francisc de Assisi (cele două poze sunt luate din această peliculă) şi astfel a avut ocazia să-l întâlnească pe Sfântul Părinte. Puţin câte puţin a înţeles că Isus o chema să trăiască în clauzură în mânăstirea abaţiei «Regina Laudis» din Connecticut (Statele Unite). Printre mirarea şi zgomotul televiziunilor şi a opiniei publice internaţionale, a lăsat totul şi a primit veşmântul surorilor benedictine. În liniştea şi reculegerea clauzurii, se simţea în sfârşit fericită.