miercuri, 8 aprilie 2015

Servidoras

Dintre ordinile religioase cu o expansiune foarte mare este şi congregaţia ,,Slujitoarele Domnului şi Sfintei Fecioare din Matara” care în doar câţiva ani a depăşit 1000 de membri şi continuă să suscite din ce în ce mai mult interes printre tinerele atrase de viaţa consacrată, e suficient să ne gândim că au în jur de 90 de novice şi postulante, fără a lua în considerare aspirantele. Este o creştere exponenţială într-adevăr extraordinară. Doar Dumnezeu poate fi autorul unui asemenea triumf de iubire!

Majoritatea acestor surori zeloase sunt de viaţă activă, dar au şi câteva mânăstiri de clauzură în care se duce o viaţă contemplativă.

Părintele Carlos Miguel Buela, fondatorul lor, a reuşit să transmită acestor surori un spirit ,,apostolic” şi ,,misionar” de care eşti uşor contaminat. In ,,Slujitoarele Domnului şi ale Sfintei Fecioare din Matara” observ acea ,,sete” pentru mântuirea sufletelor pe care o aveau şi Sfântul Ignaţiu de Loyola şi Sfântul Alfonso Maria de Liguori.

Spre deosebire de alte ordine religioase care nu acceptă tinere ce au ajuns la vârsta de 35 de ani, Slujitoarele ( diminutiv spaniol al ,,Slujitoarelor Domnului şi ale Sfintei Feciare din Matara”) acceptă candidate de toate vârstele, cu condiţia să aibă semnele concrete ale unei vocatii. Tinerele care nu au reuşit să găsească un bun director spiritual pot face eventual o experienţă vocaţională la noviciatul lor din Segni, în provincia Romei, unde vor fi ajutate de maestra de novice să facă un bun discernământ. De asemenea, e posibil să găsească un bun ghid spiritual în unul dintre numeroşii preoţi ale ramurii masculine al Institutului Verbului Încarnat, care au primit o bună pregătire doctrinală şi spirituală.

Cei care doresc să îmbrăţişeze viaţa consacrată în această familie religioasă, în afara voturilor de sărăcie, castitate şi ascultare, vor trebui să facă şi un al patrulea vot de slujire mariană după învăţăturile sfântului Louis Maria Grignon de Montfort. Acest vot consistă într-o maternă slujire de iubire prin care se oferă în mod deplin lui Isus prin intermediul Mariei.

Este entuziasmant să constaţi zelul apostolic al acestui tânăr ordin religios, sper ca Domnul să binevoiască a-l inunda în continuare cu numeroase vocatii. Este atât de mare nevoie de suflete care să se dedice apostolatului, nu doar în ţările de misiune, dar chiar şi în draga noastră Italie din ce în ce mai secularizată şi sclavă a neo-păgânismului materialist.

Cei care doresc să facă o experienţă vocaţională în Italia la Slujitoare sau ar dori doar informaţii despre viaţa consacrată, pot scrie în italiană la următoarea adresă electronică: vocazione@servidoras.org